Open kerk

Op vrijwel alle ochtenden in de week is de kerk open van 10-12u
Iedereen is van harte welkom om binnen te lopen voor stilte, gesprek en/of gebed.

Er mag uiteraard geen sprake zijn van groepsvorming, de anderhalve meter maatregel blijft van kracht en ook gebruik van desinfecterende zeep blijft belangrijk.
Zo hopen we veilig open te zijn voor zowel voorbijgangers als gemeenteleden.

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Open kerk

Hulpvraag

het Coronavirus houdt ons allemaal bezig, ieder op eigen wijze.
Voor mij en mijn collega’s als verloskundigen gaat het werk door, maar
niet zonder risico’s voor onze eigen gezondheid. Helaas is er momenteel
een te kort aan beschermingsmiddelen, niet alleen voor ons maar ook voor
andere mensen in de zorg.

Daarom roepen wij mensen op om te kijken of zij in hun bedrijf of op
andere plaatsen middelen ter beschikking hebben die wij kunnen gebruiken
om onszelf beter te beschermen.

Denk hierbij aan mondmaskers FFP2
Gewone mondmaskers
(Waterafstootbare) jassen.
Handschoenen latex of latex-vrij.

Als u spullen aan ons kunt doneren hoor ik dat graag.
diannevanloon(at)gmail.com of 0650843896

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Hulpvraag

Maatregelen Corona Virus

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De verspreiding gaat snel en vanuit de overheid worden diverse adviezen, maatregelen en voorzorgsmaatregelen getroffen. Tevens raadpleegt de kerkenraad het steunpunt kerkenwerk. De kerkenraad heeft besloten deze maatregelen te volgen. Wij realiseren ons dat deze maatregelen ingrijpend zijn, maar de veiligheid en gezondheid van onze gemeenteleden (en onze omgeving) heeft prioriteit.

Maatregelen Het besluit van de kerkenraad heeft uiteraard (vergaande) consequenties. Concreet betekent dit dat alle groepsactiviteiten binnen de kerk (tot en met 31 maart 2020) geen doorgang vinden. U kunt hierbij denken aan: – de erediensten op zondag – catechisatie – (jeugd)verenigingen – reguliere kerkenraadsvergaderingen – vergaderingen van overige commissies / taakgroepen – gemeentevergadering op 23 maart – concerten of andere grote activiteiten in de kerk Een andere consequentie is dat de ouderlingen, diakenen en predikant alleen de hoognodige en noodzakelijke bezoeken zullen afleggen.

Alternatieven Per week bekijkt de kerkenraad of en welke alternatieven er worden aangeboden. Vanwege de korte voorbereidingstijd, de verwachtte drukte op de website kerkomroep.nl en het diverse aanbod wat geraadpleegd kan worden via internet, zal vanuit de GKV Zwijndrecht voor aanstaande zondag (15 maart) geen alternatief worden verzorgd. De kerkenraad verwijst u onder andere naar kerkdiensten die worden uitgezonden via de EO, Grootnieuws radio, kerkomroep.nl GKV/NGK of kerkdienstgemist.nl GKV/NGK of houdt de site steunpuntkerkenwerk in de gaten.

Vragen De kerkenraad kan zich voorstellen dat u vragen heeft over dit bericht. Om de vragen enigszins goed te kunnen beantwoorden, kunt u deze in eerste instantie stellen aan uw ouderling en diaken. De CBZ gaat deze vragen coördineren.

Tot slot De dagelijkse berichtgeving over de ontwikkeling van het coronavirus blijven wij volgen. Deze wereldwijde pandemie laat zien hoe kwetsbaar wij zijn, laten we biddend en in vertrouwen de komende periode tegemoet gaan.

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Maatregelen Corona Virus