Hongersnood in Afrika: help ons helpen

Hongersnood in Afrika: help ons helpen

In verschillende landen in Afrika dreigt hongersnood. Een combinatie van extreme droogte en aanhoudende conflicten zorgt in landen zoals Zuid-Soedan, Somaliland en Ethiopië voor een groot tekort aan voedsel.

De leden van het Christelijk Noodhulpcluster – Dorcas, Red een Kind, Tear, Woord en Daad en ZOA – starten dan ook een noodhulpactie om hulp te bieden.

Door de droogte hebben veel mensen geen beschikking over drinkwater en voedsel, oogsten mislukken en vee sterft. Tevens zijn veel mensen op de vlucht door conflicten of zijn ze niet in staat het land te bewerken. Velen vluchten naar buurlanden. Kinderen en vrouwen worden als eerste getroffen door de ramp. We spreken van hongersnood als er vier weken achtereen mensen sterven door honger of dorst. Dit is momenteel het geval in verschillende landen in Afrika. Afgelopen week werd in delen van Zuid-Sudan de hongersnood uitgeroepen en de verwachting is dat dit ook in Nigeria, Somalië en Yemen zal gebeuren. Volgens de VN dreigt voor meer dan 20 miljoen mensen binnen een halfjaar hongersnood als er niks gebeurt. Om deze reden starten de organisaties een noodhulpactie, want om mensen te redden is hulp nú nodig.

De hulporganisaties zijn present in de getroffen landen. Ze willen mensen helpen en de voedselonzekerheid wegnemen. Door het doen van een donatie wordt het Nederlandse publiek opgeroepen om de hulpactie te steunen.

De diaconie zal binnen een paar weken een collecte houden om genoemde organisaties financieel te steunen. Hierbij zal dan ook weer gewerkt worden met de eenmalige incasso-opdracht. Via de beamer en de website ontvangt u meer informatie over deze collecte.

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Hongersnood in Afrika: help ons helpen

Alpha cursus

Alpha cursus

Zie pagina Alpha cursus

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Alpha cursus